Hallo Nederland
Door: Justine
Blijf op de hoogte en volg Justine
04 Januari 2011 | Verenigde Staten, Gorham
We zijn met z'n drieen naar New York geweest en dat in de blizzard :P. En we zijn met z'n drieen hier in Maine tot twaalf uur op gebleven de 31e, omdat hier geen ene moer gebeurd met oud en nieuw en een groot deel van de mensen gewoon op tijd naar bed gaat XD.
En papa heeft natuurlijk lekker gekookt.
Ik heb voor kerst sokken, Elmo sloffen, een Harry Potter kalender, Harry Potter poster, bedeltje voor m'n armband en twee tassen gekregen :P. En Logan een Justin Bieber Barbiepop (het kan ook nog zingen) en een iPad en Mitchel een mini scooter.
Het was dus erg gezellig.
Verder heb ik besloten om eerder naar huis te komen.
Ik heb hier al een tijd over nagedacht. Ik moet telkens aan thuis denken. Ik vind ook niet dat ik echt vrienden heb gemaakt. De mensen zijn aardig en ik praat met ze, maar daar blijft het bij. Het is ook moeilijk om tussen de mensen te komen die elkaar al zo'n 12 jaar kennen. Hier in Amerika is het namelijk niet zo dat je na de basisschool zelf een middelbare school kiest. Hier is er maar 1 school in de buurt en dat is in de plaats waar je woont. Dus de mensen hier kennen elkaar vanaf groep 1 tot de laatste klas van high school. Dus erg veel moeite word er niet gedaan voor iemand die toch weer weg gaat.
Ik geloof niet dat ik nog veel contact ga hebben met mensen van school als ik terug ben en een van de redenen dat ik heir ben, is ook om nieuwe vrienden te maken en nu voel ik me toch erg alleen. Ik kan me prima alleen vermaken, maar niet een jaar lang.
Ik ben ook niet meer zo onafhankelijk. Er is hier geen openbaar vervoer en je kan hier weinig met de fiets. Zelfs als ik hier mijn rijbewijs had zou ik niet weten waar ik naar toe zou moeten gaan. Alleen naar de mall gaan, gaat ook vervelen.
Het voelt dat Prom en graduation niets meer voor me uitmaken en ik weet zeker dat ik het niet erg vind dat ik het niet ga meemaken.
Ik kon bijna niet wachten totdat papa en mama zouden komen voor kerst en het was ook erg jammer dat Evert-Jan niet kon komen. Ik ben nog nooit zolang weg geweest of alleen en ik mis alles en iedereen zo erg.
En mensen vinden het jammer dat ik het niet afmaak, maar zo zie ik het niet. Het is mijn keuze, mijn beslissing en mijn ervaring.
Dus ik zie iedereen snel weer.
Een dikke kus,
Justine
05 Januari 2011 - 15:16
Lisanne:
hey justine we hoorden al dat je aan het tweifelen was... ik denk dat je een goeie beslissing neemt. nog een paar daagjes en je bent weer hier!!!! :)
zie je snel
lisanne -
05 Januari 2011 - 15:18
Lisanne:
te gekke sloffen!:) -
13 Januari 2011 - 12:20
Ger:
Hallo Justine,
Wij gaan je dus binnenkort weer ontmoeten. Fijn! Als je nog gestempelde amerikaanse postzegels aan kunt komen, houden wij ons aanbevolen. Tiny is momenteel bezig om zijn postzegelverzameling van Amerika op orde te brengen. Hij kan altijd nog wel iets gebruiken. Tot ziens. -
13 Januari 2011 - 19:07
Tineke Siebe En Kids:
Van elke ervaring leer je, dus niets is zonde. Wij zijn blij dat we je binnenkort weer gaan ontmoeten en een fijne reis terug
groetjes van ons